Autorskie menu Villatoro przepełnione jest unikalnymi kompozycjami pomysłu naszego szefa kuchni – Wiktora Witana.


M

MENU

Harmonia unikalnych smaków

Wykwintne steki z dojrzewającej wołowiny, świeże owoce morza, czy selekcjonowane sery i wędliny z naszej karty, porywają gości tego wyjątkowego miejsca w wyrafinowaną podróż do świata kulinarnego kunsztu, do którego chce się wracać.

S

Wołowina sezonowana na sucho

Niepowtarzalny smak dojrzewającego mięsa

Istnieje pewien wyjątkowy sposób dojrzewania mięsa, który sprawia, że nabiera ono szlachetnego i niezwykle intensywnego smaku. Jeżeli jesteś miłośnikiem wyszukanych steków ze starannie selekcjonowanej wołowiny, spróbuj naszego antrykotu, T-bone’a lub steków Tomahawk! Dzięki sezonowaniu na sucho urzekają kruchością i cudownymi walorami smakowymi.

S

Szef Kuchni

Kreator dobrych smaków Wiktor Witan

Gotowanie jest wielką pasją Wiktora, wokół której skupione jest całe jego życie. Ukończył kierunek International Hospitality Management & Culinary Art na University of Derby w Wielkiej Brytanii, a następnie przez lata zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach w krajach takich jak Dania, Hiszpania czy Anglia, których poziom potwierdzają „gwiazdki” prestiżowego przewodnika Michelin oraz opinie krytyków kulinarnych. Odważnie sięga po unikalne połączenia smaków kierując się zasadą, że każdy dzień w kuchni jest nauką, która wymaga otwartości oraz twórczego myślenia. Wiktor ceni i pielęgnuje relacje w zespole, w którym pracuje wierząc, że harmonijna współpraca na kuchni owocuje spektakularnym efektem na talerzu.

Biblioteka win

w zbiorach przeszło 80 pozycji

Chateau Petite Verdines Sauternes

260 zł

Azueira Branco Aldeia Saloia

80 zł

Yarden Sauvignon Blanc

180 zł

Yarden Chardonnay

180 zł

Yarden Blanc de Blancs Sparkling

280 zł

Anselmann Grauburgunder Classic

150 zł

Gamla Merlot

210 zł

Azueira Tinto Adeia Saloia

80 zł

Clos de Los Siete

230 zł

Hedonist Tempranililo

380 zł

Perriere Jouet Belle Epoque Champagne

1000 zł

Perriere Jouet Grand Brut Champagne

480 zł

Sale restauracyjne i bankietowe

SALA BALOWA

536 m2
25 stol.
200 os.
szczegóły

BAR

m2
4 stol.
24 os.
szczegóły

ORANŻERIA

63 m2
4 stol.
20 os.
szczegóły

SALA PIANO

38 m2
5 stol.
23 os.
szczegóły

SALA PREMIER

36 m2
5 stol.
20 os.
szczegóły

SALA WITRAŻOWA

20 m2
4 stol.
16 os.
szczegóły

LIVE COOKING

45 m2
4 stol.
15 os.
szczegóły

SALA TARASOWA

37 m2
4 stol.
14 os.
szczegóły

Zapraszamy do kontaktu

Rezerwacja stolika, organizacja imprez i przyjęć