Zasób 1
Carpaccio wołowe 49 PLN
majonez z musztardą gruboziarnistą | komosa ryżowa | ser pecorino z truflą
Chrupiąca polenta kukurydziana 28 PLN
purée z ricotty i domowych suszonych pomidorów | konfitura pomidorowa | oliwki | bazylia
Wędzony pstrąg z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica 36 PLN
ogórek zielony | lody z zielonego jabłka | maślanka
Szaszłyk z krewetkami 42 PLN
sałatka z wakame z bobem i awokado | chilli | orzeszki ziemne
Sałatka Cezar 32 PLN
sałata rzymska | grzanki | jajko | parmezan
do wyboru:
Sałata z kurczakiem 36 PLN
Sałata z krewetkami 42 PLN
Sałatka z pomidorów 32 PLN
pianka z mozzarelli | dressing z wody pomidorowej | awokado | oliwki | lody truskawkowe z octem balsamicznym | arbuz
Sałatka z cykorią 28 PLN
karmelizowana cykoria | dressing z lokalnego sera pleśniowego | orzechy | nektarynka
Zupa pomidorowa 22 PLN
wędzona mozzarella | konfitura pomidorowa
Włoska zupa minestrone 22 PLN
wiosenne warzywa | domowy makaron farfalle | olej z czosnku niedźwiedziego | Parmigiano Reggiano
dodatek: grillowany szaszłyk jagnięcy 17 PLN
Spaghetti cacio e pepe na ręcznie robionym makaronie 42 PLN
dodatkowa świeża trufla 20 PLN
Domowy makaron spaghetti z owocami morza 64 PLN
krewetki | ośmiornica | vongole | młody kalmar | chilli | szalotka | białe wino | pomidor
Ręcznie robione ravioli z łososiem i krewetkami 50 PLN
bulion z imbirem i trawą cytrynową | groszek cukrowy | koper włoski | papryka
Troć fiordowa 65 PLN
młody brokuł | sos veloute z wermutem Noilly Prat | migdały | cebula dymka
Pierś z kaczki 59 PLN
terrina z buraka z porzeczką | piklowany burak | polenta z mascarpone
Polędwica wołowa 90 PLN
ravioli z ogonem wołowym | młoda kapusta z koperkiem | sos demi-glace
Risotto serowe 40 PLN
parmezan | ser Niebieski Książę | brokuł | redukcja z czerwonego wina | bazylia
Młody kalmar faszerowany sobrasadą 45 PLN
sos migdałowy ajo blanco | figa kompresowana w czerwonym winie | cukinia
Napoleonka 24 PLN
crème pâtissière | lody rabarbarowe | kompresowany rabarbar w syropie fiołkowym
Ciepłe ciasto malinowe 22 PLN
amaretti | likier malinowy | lody waniliowe
Petit Fours 6 PLN
praliny | truffle | czekolada (szt.)
Lody sezonowe 18 PLN
bita śmietana | owoce
Krem pomidorowy z makaronem 18 PLN
Spaghetti z sosem bolońskim lub pomidorowym 22 PLN
Pierś z kurczaka z hiszpańskimi ziemniakami i mizerią 24 PLN
Pierogi ukraińskie z kwaśną śmietaną 20 PLN
Frytki 12 PLN
Patatas bravas 14 PLN
Hiszpański krokiet z borowikiem 22 PLN
ser pecorino z truflą
Tatar wołowy 38 PLN
majonez truflowy | komosa ryżowa
Sałata rzymska 32 PLN
sos cezar | grzanki | jajko | parmezan
Marynowane warzywa 24 PLN
oliwki | papryczki piquillo | karczochy
Deska iberyjskich wędlin lub lokalnych serów 68 PLN
pieczywo
Villatoro – Hotel i RestauracjaWolności 9 | 59-900 Zgorzelec
Powered by ZUUWORKS