Początkiem każdej nauki jest osobiste doświadczenie.
Doświadczcie osobiście razem z nami czystej przyjemności z poznawania tajemnic wina. W ramach nauki przez praktykę odkryjecie tajniki winifikacji, czyli produkcji wina krok po kroku, oraz jej wpływu na postrzeganie jego smaku i aromatu. Zapraszamy Was na...
𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐰 𝐕𝐢𝐥𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐨
Degustację win przeprowadzi Piotr Kamecki, legenda branży winiarskiej i jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce, kilkukrotny finalista i kandydat sommelierskich Mistrzostw Polski, Europy i świata. Obecnie szkoli i przekazuje najlepsze praktyki jako pierwszy Polak w funkcji wiceprezydenta międzynarodowego stowarzyszenia Association de la Sommellerie Internationale odpowiedzialny za Europę oraz jako wiceprezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Jest współwłaścicielem konceptu Wine Taste by Kamecki i prezesem warszawskiej spółki Wine Taste.
Degustacja win odbędzie się w Villatoro w sobotę, 25 marca o godzinie 14:00. Przyjemność z doświadczania smaku win przedłużamy Wam aż do wieczora, kiedy dodatkowo zapraszamy do udziału w kolacjach degustacyjnych z wine pairingiem. Na kolacje zapraszamy już od godziny 16:00 do 23:00. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, otwieramy zapisy i rezerwacje.
Tematem wine tastingu będą dwa panele: wina białe i efekt metody ich produkcji na ich postrzeganie oraz wina czerwone z wybitnego rocznika 2016 z różnych apelacji Bordeaux.
○ wina białe
• Henri Bourgeois | Sancerre (Francja) | Les Baronnes | Blanc | 2021
• Fèlsina | Toscana (Włochy) | I Sistri Chardonnay | 2020
• Pittnauer | Burgenland (Austria) | Perfect Day | 2021
○ wina czerwone
• Château Brane-Cantenac | Margaux (Francja) | Baron de Brane | 2016
• Château Le Boscq | Saint-Estèphe (Francja) | 2016
• Château Quintus | Saint-Émilion Grand Cru (Francja) | Le Dragon de Qvintvs | 2016
Kolacja degustacyjna to rozpieszczające zmysły doświadczenie kulinarne wzbogacone o pieczołowicie dobrane do każdego dania hiszpańskie wino podkreślające smak potrawy. Zespół naszej restauracyjnej kuchni przygotował dla Was set trzech dań wraz z deserem:
◉ amuse-bouche
polenta kukurydziana | konfitura z pomidora | puder z oliwek
• Jané Ventura | Cava (Hiszpania) | Brut Rosé | 2019
◉ I danie
grillowana krewetka | sos buerre blanc z rokitnikiem | olej z orzechów laskowych
• Acustic Celler | Montsant (Hiszpania) | Acústic Blanc | 2019
◉ II danie
pstrąg łososiowy z Zielenicy | cebula dymka | sos demi-glace
• El Vínculo | La Mancha (Hiszpania) | Crianza | 2019
◉ III danie
jeleń | aromaty korzenne | czerwona kapusta | sos na czerwonym winie
• Condado de Haza | Ribera del Duero (Hiszpania) | Ribera del Duero Reserva | 2016
◉ deser
pascha z bakaliami | lody karmelowo-czekoladowe
• Alvear | Montilla-Moriles (Hiszpania) | Pedro Ximénez 1927 | N.V.
Zarezerwuj miejsce dla siebie i najbliższych już dziś! Zadzwoń lub napisz do nas:
+48 75 306 76 00
Koszt udziału w wine tastingu to 139 zł za osobę (przekąski w cenie).
Koszt udziału w kolacji degustacyjnej to 229 zł za osobę.